2021 – Mi vár ránk a csillagok szerint?

2021 – Mi vár ránk a csillagok szerint?

Azt hiszem nem túlzok, ha azt mondom, szeretnénk már magunk mögött hagyni 2020-at és bízunk benne, hogy 2021 valami jobbat, szebbet, szerencsésebbet tartogat számunkra. Lássuk akkor, mi vár ránk, miután 2020.12.31-én az óra mutatója áthalad a 12-esen. 

Írta: Németh Krisztina

Mit vegyünk kezdetnek? Az újév kezdete, a naptári év első napja, a Gergely-naptárat használó kultúrkörben január 1-ére esik, azonban voltak olyan kultúrák, ahol a tavaszi napéjegyenlőség számított fordulópontnak. Egy szoláris év, a Földnek, a Nap körüli keringési ideje, azaz két tavaszi napéjegyenlőség között eltelt idő. Amennyiben szoláris évet vizsgálnánk úgy a 2020. március 20. 4 óra 50 perc és 2021. március 20. 10 óra 37 perc között eltelt időszak bolygóállásait vennék figyelembe, ez alapján a pezsgő még maradhatna a hűtőben egy ideig. Más hagyomány szerint négy nagyobb kezdet van egy évben: a tavasz, a nyár, az ősz és a tél kezdete. Miközben a Nap halad az útján, a tavaszi napéjegyenlőség alkalmával a déli égboltról átlép az északira, ez a csillagászati tavasz kezdete, nyár kezdetén éri el az északi égbolt legmagasabb pontját, ősz kezdetén az északi égboltról lép át a délire. Az idei tél csillagászati kezdete 2020. december 21. 11 óra 2 perc volt, ekkor érte el a Nap, járásának legmélyebb pontját (az északi féltekéről nézve).

Akár a naptári, akár a szoláris évet vesszük, az előttünk álló időszak rendkívüli lehetőségeket hoz számunkra.

Fontos, hogy legyen egy képünk arról, amire vágyunk és valamennyire lássuk az odavezető utat. A Szaturnusz és a Jupiter decemberben átlépett a vízöntő jegyébe, eljött az idő, hogy fölvállaljuk önmagunkat és sorsfeladatunkat. Egyszerűen tudjuk és érezzük, hogy minek van ideje. Meg kell szabadulnunk mindentől, amik nem vagyunk. A vízöntő korszakba lépve, elengedhetetlen, hogy új nézőpontból nézzünk magunkra. A Jupiter az igazság, a bizalom, a hit, a derű, az életkedv és a szeretet bölcsessége, a Szaturnusz ennek a vizsgája, általa derül ki mi az, ami életképes. Csak a belső bölcsességünkre figyeljünk. Manapság mindenkit rengeteg hatás ér, szinte minden a figyelmünkért harcol. Nézd meg ezt, vedd meg azt, közvetítik a reklámok megállás nélkül mindenhonnan. A legnehezebb feladat a figyelmünk önmagunkon és a saját céljainkon való tartása. Miért fontos ez? Mert minden energia, és ahová fókuszálunk, és a figyelmünket tesszük, oda megy az energiánk nagy része.

A téli napfordulóra állított horoszkóp megmutatja, hogy a 2021. március 20-ig tartó időszakban lehetőséget kapunk, hogy valódi megoldásokra találjunk az életünk nehezebb kérdéseiben.

A Nap együtt áll a Merkúrral ami önálló gondolkodásra sarkall, ad egyfajta rálátást a dolgainkra és segíti a lényeges célok felé való elindulást. Több energiát kapunk a folyamtok befejezéséhez, így az indításánál kell jobban összpontosítanunk és figyelni arra, hogy a kezdés után lesz egy holtpont, ahol nagy szükség lesz a hitünkre a folytatáshoz. A kitartás meghozza a várt eredményt.

Az évnek ebben a szakaszában jót tesz, ha sokat meditálunk, hallgatunk a megérzéseinkre, sugallatokra, mert könnyen válhatunk bizonytalanná és befolyásolhatóvá.

A válaszok legbelsőbb énünkből fognak érkezni, figyeljünk befelé. Fontos a vízenergia megélése, ide tartozik az úszás, a művészetek, zene, tánc, jóga, színekben a kék és vizes színek.

Tavasz

A csillagászati tavasz (március 20 – június 21-ig) időszakában is a távlati céljaink lesznek fókuszban, fontos az időbeosztás és a hosszú távú tervezés. Ugyanakkor a sors hozhat összerendezett élethelyzeteket, amiket magunktól nem feltétlenül választanánk. Ennek célja általában az, hogy egy adott irányba menjünk, nem feltétlen jelent rosszat. A tavasz a Nap és a Vénusz együttállásával indul, ilyenkor a teremtő erőhöz adódik a szeretet és harmónia, megnő az igényünk a szépre, a nyugalomra. Szinte minden témával kapcsolatban, amivel dolgozunk, kaphatunk külső segítséget, illetve fontos, hogy mi is segítsünk másokat. Sokkal több lesz bennünk a kezdeményező erő, lendületesebbek és bátrabbak leszünk, ugyanakkor türelmetlenné is válhatunk. Próbáljuk ezt a vezető erőt megfelelő mederbe terelni.

Figyeljünk a levegő elemre, szellőztessünk és sétáljunk sokat.

Nyár

Június 21-én 5 óra 32 perckor a Nap belép a rák jegyébe, ezzel kezdetét veszi a nyár. Túlsúlyba kerül az érzelmi energia, a víz. Ezekben a hónapokban egyfajta felülről irányítottság lesz érzékelhető, és az első félévhez képest az aktív kiáradás és a passzív befogadás energiája az utóbbi javára jelentősen elbillen. Feladatokat kaphatunk az önbizalmunkkal, önkibontakoztatással és a befogadó női részünkkel kapcsolatban, terítékre kerülhet a hit, spiritualitás, átalakulás, regenerálódás.

Sok meditáció, jó időbeosztás, rendszerezés, rendrakás és a tudatos változtatás segíthet ebben az időszakban. Meg kell tanulnunk összpontosítani és észrevenni a jeleket.

 

Ha szeretnéd megtudni, hogy mi vár rád ősszel, kattints ide.

Írj hozzászólást

A hozzászólásokat engedélyezni szükséges, mielőtt közzéteszik

Mit keresel?

Kosarad