Ugrás a tartalomra
ÁLMOK ÉS VÁGYAK korszaka fogadjátok szeretettel az ÁLOMFOGÓK LEGENDÁJÁT!

ÁLMOK ÉS VÁGYAK korszaka fogadjátok szeretettel az ÁLOMFOGÓK LEGENDÁJÁT!

Minden nőből elő lehet varázsolni az archaikus világlátást, amely az életet bölcsen és letisztultan szemléli.  Az indián kultúrákban az álomfogó készítés mindig a nők dolga volt, vezették, csomózták mindeközben saját energiájukkal gyermeket, férfiakat egyaránt segítő mágikus tárggyá alakították ujjaik között….

Álomfogó célja mindig is az volt, hogy rossz álmokat elűzve csak a jókat engedj át.  Az ősi érzésvilág szerint alváskor a lélek elhagyja testét, így kiszolgáltatottabbá válik az elemi erőknek. Ez egy olyan közösségben létfontosságú volt, ahol a mindennapok túléléséhez elengedhetetlen volt az éberség, az önuralom, az önirányítás. Hiszen az indiánok nap, mint nap ki voltak téve a természet erőinek, saját bőrükön tapasztalhatták, hogy ki az igazi úr az ég alatt. Tudjuk ezt mi is, de civilizált világunk sokszor bizony eltávolodik az természettől.

Az álomfogók az Ojibwe indián törzstől erednek, mely hagyományt később a cseroki és kajova törzsek vitték tovább. Az ojibwe törzsnek, melynek lakóhelye a Nagy Tavak környéke volt, megvan a maga misztikus legendája….

Vegyétek hát szeretettel!

A hálós karikák azt a Pók Asszonyt jelképezik, aki a bölények irányítója volt. Az ősi világban az indián törzsek egy pont körül helyezkedtek el földrajzilag, ez pedig nem volt más, mint amit ma Teknős Szigetként ismerünk.  Legendáik szerint a Pók Asszony segített az embereknek elhozni a NAPOT. Hajnalhasadás előtt megépíti különleges lakhelyét, hogy hálójában úgy kapja el a napfelkeltét, mint az álomfogó az álmokat.

Amikor a törzsek szétváltak és szétszéledtek Észak-Amerika négy sarkába, Pók Asszonynak nehéz volt már megtenni az utat minden bölcsőhöz. Így az anyák, nővérek és nagyanyák vették át a mágikus hálók szövését a kis újszülöttekért.

Álomfogó kör formája jelképezi, hogy a NAP minden nap megteszi útját az égen. Az álomfogó közepén pedig mindig van egy lyuk, ahol a jó álmok átjuthatnak és a lelógó tollak segítségével rögtön az álmodó fejébe áramlanak. Az álomfogó megszűr minden rossz álmot és segít alvás közben minden jó gondolatnak belépni az elménkbe. Így a napfény első sugaraival a rossz álmok, gondolatok is eltűnnek.

Hagyományosan az álomfogóra került tollak a levegő minőséget és a légzést szimbolizálják. A kisgyermek látja, hogy a szél játszik a tollakkal, ez szórakoztató, de egyben tanulság is a számára, már korán megtanulja milyen nélkülözhetetlen az élethez a levegő.  Eredetileg az ágy fölé függesztett álomfogót som vagy fűzfaágból készítették, ami idővel kiszáradt és összehúzta a hálót. Ez is az idő múlandóságát jelölte, hiszen az álomfogó sem tartott örökké, mint ahogy az indián gyermekek is felnőttek. Korszakok jönnek-mennek, az álomfogók is így változtak…. Ez is része a természet körforgásának.

Hát eddig a mese, ki-ki döntse el valóságtartalmát….

 

Ha kedvet kaptatok nézzetek szét nálunk…. Ja és még egy kis praktika, ha álomfogót vásároltok.

Álomfogóknál is, mint minden személyes mágikus tárgynál érdemes rövid kis szertartást végezni, illetve illik felszentelni:

Első éjszakán tegyük az ablakba, hogy a Hold erejéből töltődjön, ami nem más, mint az éjszaka, az álmok, a lélek szimbolikus ura. Ezt a kis rituálét időszerű Telihold vagy Újhold idejére tenni, hogy hatása még emelőbb legyen számunkra.

 

Jó álmodást és álmodozást kívánok, na meg az álmok megvalósulását!

Szeretettel:

Tihanyi Orsi asztrológus, numerológus

Előző cikk Fedezze fel, hogyan javíthatja anyagi helyzetét és harmóniáját a szobájában található szökőkúttal: A feng shui titkai
Következő cikk Egy korszakváltás küszöbén – az asztrológiában rejlő lehetőségek

Szólj hozzá

A megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyni

* Szükséges Mezők