Miért születtél női testbe, mi volt vele a célod?

Miért születtél női testbe, mi volt vele a célod?

NŐI TEST – az első alkotásod. Biztos veled is előfordult már, hogy nézegetted magadat a tükörben és találtál a testeden valamit, ami nem tetszik. Valamit, amire nem jó ránézni, egy részt magadon, amivel nem tudsz szerelembe esni. Pedig fogantatás előtt, mikor testet választottál magadnak, akkor pont ez volt az a test, amihez a legjobban vonzódtál. Mi történhetett?

Írta: Németh Krisztina

Születésed óta ítéletek tömege érkezik a személyes teredbe. Ezek gyakran arról szólnak, hogy nem így kéne a női energiádat használni, nem így kéne kinézned, nem lehet vörös hajad, nem lehet pink szoknyád, nem viselkedhetsz így, vagy úgy, és sorolhatnánk. Amikor sok ítélet típusú energia van jelen a teredben, akkor az önkifejező képességed elkezd lecsökkenni, gyakorlatilag lekorlátozod magadat.

A női erőben rengeteg érzelem, kreativitás, érzékiség van, és ha nincs arra engedélyed, hogy ezeket kifejezd, előbb utóbb boldogtalan leszel.

Ez az energia képes a jelenben tartani, felfrissíteni, függetlenné és erőssé tenni, de nem a férfias értelemben vett erőre gondolok, hanem arra, hogy általa hitelesíted önmagadat, azt nem a környezetedtől várod, így téve szert önbizalomra. Ki mondja meg az életedben, hogy mi a valóság, mi az igazság, hogy mi a jó és mi a rossz? Nem biztos, hogy egyvalaki, lehet a közösség vagy a család. Azok, akiknek a döntéseit elfogadod ezekben a kérdésekben, azok kontrollálni akarják, hogy mit alkotsz és rivalizálnak vele. A női rivalizálásról igyekszünk nem tudomást venni, de ettől még jelen van és érdemes vele foglalkozni.

Ok és okozat

A “problémának” mechanikailag három oka lehet: az elsőt nem lehet kiküszöbölni, mert a női test arra van programozva, hogy tökéletes babát hozzon létre, és ehhez kell egy tökéletes férfi is. Ha észreveszed, hogy a tökéletes férfiért rivalizálsz más nőkkel, érdemes kuncogni magadon, azzal kicsit semlegesebb tudsz lenni.

A második eset, amikor nem vagy elég jó magadnak, éppen nem úgy haladsz, ahogy szeretnél és valaki a környezetedben előtted jár valamiben, ezzel tükröt tartva neked. Látszólag jobb a munkája, a kocsija, a haja, fittebb, több ideje van magára, esetleg jobban szereti önmagát. Ilyenkor felléphetnénk a másik szintjére, amitől mi is jobban hitelesítve éreznénk magunkat, de könnyebb őt érvényteleníteni, mint magunkon változtatni. Sokan tudatosan élik az életüket, de a többség gyakran utálkozva firtatja a másik eredményeit, kritizál, ítélkezik és próbálja lehúzni azt aki a tükröt tartja.

Kép: forsythwoman

A harmadik oka a nők közötti rivalizálásnak a személyes tér használatához köthető. Magzati időszakban, egy személyes térben két lény létezik, az édesanya és a születendő gyermek. Kettejük tere 90%-ban fedi egymást, amihez a várandósság 9 hónapja alatt mindketten hozzászoknak. A változáshoz általában félelem és fájdalom kötődik, ezért nehezen akarják egymást elengedni. Az átfedésben lévő területeket mindkét fél a sajátjának tekinti és gyakorlatilag itt folyik a harc, itt rivalizálnak egymással. Ideálisan nagyjából a gyermek 6 éves korától a két tér külön van, és mindkét fél a saját személyes terét használja belátása szerint. Ezt nehezíti az a beállítódás, hogyha szereted a másikat, akkor egybelóg a tered vele.

Tudatos energetikai tisztítással, meditációval minden nő képes a női energiáját megfelelően futtatni, a fókuszt saját magán tartva a környezetből érkező ítéleteket és kritikát a helyén kezelni.

Az energiáját nem a másokkal való rivalizálásra, hanem a saját univerzuma feletti uralkodásra és az életútjának kreatív építésére használni.

Kép: unsplash

Kinek az életútja?

A női kreatív energia mellett, legalább annyira fontos, hogy az életutad napi alkotófolyamatához kinek az információját használod. Miért fontos ez? Azért, mert amikor a saját információdat, válaszaidat, megoldásaidat éled meg, akkor éled meg a saját életutadat. Mikor más információját manifesztálod, akkor egy darabig valaki más útját járod és lehet, hogy attól nem teljesülsz ki úgy, nem téged hitelesít. Az információk egy része sajátnak látszik, de előfordul, hogy valakitől átvesszük. Lehet öröklött is, ilyen a genetikus információ, ami nagyrészt a túlélésről szól.

A saját információnak nincs köze a szüleidhez, a genetikához, ezt te magad élted át, tapasztaltad meg előző életeidben és úgy hoztad magaddal. A saját élményeiden alapszik és nincs meg senki másnak.

Ezeket végigélted, feldolgoztad, és ez az információ a rendelkezésedre áll. Ebből alkottad a mostani életutadat, és nemcsak, hogy megalkottad, hanem minden nap, minden pillanatban folyamatosan alkotod. Gyakori, hogy mások elképzeléseit valósítjuk meg. Elindulsz vásárolni egy szoknyát, majd hazaérkezve elcsodálkozol, hogy mennyi mindent vettél még. Ilyenkor az történik, hogy a körülötted lévők képeit átvetted, és azt manifesztáltad, például lehet, hogy a szomszédod cipőt szeretett volna venni és te megvalósítottad. Ezen még jót mosolygunk, azonban ha pályaválasztásnál vagy párválasztásnál fordul elő, már nem olyan vicces. Képzeld csak el, hogy teljesen tudattalanul az anyukád férfiideálja alapján választod ki a nagy őt, vagy olyan hivatásért tanulsz évekig, amit az egyik általad nagyra tartott tanárod álmodott meg saját magának. Dolgozol érte és a célodat elérve nem fogod érteni, hogy hol marad a remélt boldogság, elégedettség és büszkeség. Ezért fontos, hogy a saját információddal tisztában legyél, és a Te életutadat építsd, azon járj és tapasztalj.

A cikk végéért kattints ide.

Írj hozzászólást

A hozzászólásokat engedélyezni szükséges, mielőtt közzéteszik

Mit keresel?

Kosarad