Ugrás a tartalomra
Érzékeken túli érzékelés – intuitív képességek

Érzékeken túli érzékelés – intuitív képességek

Gyermekkoromban szinte minden érdekelt, hatalmas vágy volt bennem, hogy a lehető legtöbb dolgot megismerjem és óriási tudás birtokába kerüljek. Élt bennem egy kép, hogyha mindent megismerek, akkor rátalálhatok nagyobb összefüggésekre, megértem az élet rendszerét. Később mikor tudatosult bennem, hogy az öt alap érzékszervem megtéveszthető és szinte minden viszonylagos, kicsit elszontyolodtam és a lelkesedésem átcsapott egyfajta apátiába. Minek megismerni bármit, ha nem is biztos, hogy úgy van, ahogy látom. Gondoljunk csak arra, hogyha egy másodperc alatt 15 vagy több összefüggő képkockát látunk, azt már mozgásnak érzékeljük…

Érdekes módon változott ez bennem az évek során. Elfogadtam, hogy a bennünket körülvevő világot csak részben tudjuk megérteni és érzékelni. Saját tapasztalataim alapján elkezdtem bízni egy másfajta érzékelésben, ami egyfajta közvetlen észlelés útján szerzett tudás, és nincs köze az analitikus gondolkodáshoz, vagy a rendszerekbe foglalt felhalmozott tudáshoz. Nem látás, tapintás, hallás, szaglás vagy ízlelés útján szerzett információ, hanem a mindenki szellemi természetébe tartozó intuitív képességek által. Ahogy úszni sem tanulunk meg pusztán egy könyv olvasásával, következtetéssel és adatok memorizálásával, úgy ezek a képességek is csak tapasztalás útján fejleszthetők. Valószínűleg mindenki aktívan használja őket, legtöbbször tudattalanul, és irányítás nélkül.

A természetfeletti dolgokat elutasítók is be tudnak számolni olyan tapasztalásokról, amit nem tudnak megmagyarázni, mint például a női megérzés vagy a telepátia. Nem kételkedünk a működésében és használjuk a mindennapi életünkben.

Saját tapasztalatunk alapján tudatosan vagy tudattalanul hallgatunk egy belső hangra, ami időnként súg valamit. Az érzést követő döntések következményei alapján, akár hallgatunk rá, akár figyelmen kívül hagyjuk, működtetjük ezen intuitív képességeinket.

Kép: unsplash.com

Biztos történik néha veled is olyan, hogy csörög a telefon, és tudod ki hív, vagy mit fog mondani, esetleg valakivel egyszerre gondoltok valamire. Ilyenkor a telepatikus képességed működik. Mi a funkciója a telepatikus képességednek? Gondolatokat, üzeneteket, ötleteket, képeket, hangot és szavakat, sőt, még érzelmeket is küld és fogad, kommunikál. Kié lehet az a bizonyos hang a fejedben – az örök kritikus, a követelőző, a kisebbítő, a kudarcra ösztökélő, az aggodalmaskodó, a kétkedő, vagy akár a fölényes, mindent tudó? Miközben hétköznapjainkat éljük, bombaként záporoznak ránk mások gondolatai. Önbecsülésünk nagyban függ attól, hogyan látnak bennünket mások. Érzékeljük és bizonyos mértékig be is fogadjuk azokat a képeket, amelyeket a környezetünk alkot, gondol rólunk.

Mi a különbség egy telepatikus üzenet, és a saját Belső Hangod között? Ebben segít a tisztánlátó képességed, amivel különbséget tudsz tenni a saját és a tőled különböző között.

Miért fontos különbséget tenni? Általában él bennünk egy kép arról, amire vágyunk és nem tesszük fel magunknak a kérdést, hogy valójában ez a kép kihez is tartozik. Automatikusan mozgósítunk minden rendelkezésünkre álló eszközt és pedálozunk, hogy elérjük. Amikor az életedben egy vágyad beteljesülésekor elmarad a tűzijáték, pedig azt kaptad amire vágytál, akkor tudhatod, hogy egy idegen vágyképet valósítottál meg. Ez lehet egy reklámcégé, a barátnődé, de egy járókelőé is, aki mellett elmentél az utcán. Amikor ez a kép beérkezik a személyes teredbe, akár telepatikus úton akár máshogy, a tisztánlátó képességeddel tudod azt érzékelni.

Ennek a képességnek nincs köze a szemhez, működtetése közben az agy azon területeit használjuk, amit álmodás vagy fantáziálás közben. Képekben és színekben megjelenő vizuális információ. Alkalmassá tesz a saját energiameződ vizsgálatára, képeid alakítására.

Sokszor olyan információhoz jutunk, ami látszólag nem logikus, vagy fizikai úton nem megszerezhető. Ezzel a képességgel mindenki rendelkezik, azonban a környezet érvénytelenítésének hatására elhagyjuk, lehalkítjuk. A legtöbb kisgyermek látja az energiamező színeit, sokan emléknek előző életeikre. Mivel nincs a környezetünkben olyan felnőtt, aki ezt a képességet tudatosan használná és hitelesítené, körülbelül öt éves korunkban majdnem teljesen kiiktatjuk a rendszerünkből.

A cikk befejezéséért kattints ide.

Előző cikk Miért születtél női testbe, mi volt vele a célod?
Következő cikk TŰZ, FÖLD, LEVEGŐ, VÍZ – Mit mesélnek rólunk az elemek?

Szólj hozzá

A megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyni

* Szükséges Mezők